Hi welkom! Wat ontzettend leuk dat je deze pagina leest.

Mijn werkmentaliteit is me met de paplepel ingegoten. 

Als kind uit een middenstandsgezin weet ik wat hard werken is en dat heb ik vanaf mijn 13e altijd gedaan. Zoals ieder kind uit de bollenstreek ben ik begonnen met bollenpellen daarna volgden er krantenwijken, zomers zwoegen in een strandpaviljoen en ik was altijd inzetbaar als ‘vliegende keep’ in de winkel van mijn ouders. 

Van hard werken kreeg ik energie. Schouders eronder en gaan. 

Deze werkmentaliteit en grote drang naar zelfstandigheid zorgde ervoor dat ik op mijn 19e fulltime ging werken na een verkorte opleiding. In het commerciële bedrijfsleven floreerde ik. Begin 20 was ik toen ik accountmanager werd bij een bedrijf in de mediabranche en van accountmanager groeide ik door naar salesmanager met mijn eigen team. Ik heb hier jarenlang met heel veel plezier gewerkt en mooie vriendschappen aan overgehouden. Helaas werd de organisatie verkocht en kwam er een ander management. Ik voelde me daar niet meer thuis dus wisselde ik van baan. Ik wisselde nog een keer van baan maar de ‘warmte’ en collegialiteit die ik gewend was vond ik niet meer bij een andere werkgever. 

Ook had ik geen plezier in het verkoop-vak, het voelde als een ‘rol’ en dat kon ik niet meer opbrengen. Opgeven wilde ik niet, dat kwam niet voor in mijn leven. Door mijn verantwoordelijkheidsgevoel bleef ik proberen en gaan maar het lukte me niet. Totdat mijn coach zei “je neemt echt verantwoordelijkheid door plaats te maken voor een ander, die wel met alle energie deze rol kan vervullen”. 

En dat deed ik…

Hoe vreemd was het voor mijzelf en ook voor mijn gezin, familie en vrienden dat ik – in maart 2020 – stopte met werken. Ontzettend vreemd!! Het ging tegen al mijn basisprincipes in. Maar ik voelde aan alles dat ik de regie weer terug moest pakken. Het was tijd voor een nieuw pad. Wát wist ik toen nog niet. In deze tijd ervaarde ik veel stress, ongemak en veel verdriet. De frustraties en onzekerheid gierden door mijn lijf. 

Het was een moeilijke tijd maar écht slecht heb ik me niet gevoeld. Weet je waarom niet?

Er veranderde veel om me heen. Van een hardwerkende vrouw met een passie voor haar werk, ging ik naar een thuiszittende moeder die niet meer wist wat ze wilde. Ik verloor voor een tijdje mijn ‘identiteit’.  Maar een aantal dingen veranderden voor mij nooit. En dat is mijn oersterke basis op het gebied van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Deze basis heeft ervoor gezorgd dat ik deze periode kon dragen, daarvan ben ik overtuigd. 

Onder stress, onder verdriet, tijdens periodes met weinig energie ben ik 9 van de 10 keer in staat alsnog te kiezen voor een gezonde maaltijd. Tuurlijk laat ik me ook weleens (ver)leiden naar een makkelijke minder gezonde optie. Of ik sla het sporten een keertje over. Ik ben ook gewoon een mens 😉

Het geeft mijn leven kleur om af en toe een pizza te eten of een glas wijn te drinken buiten de deur. Te kiezen voor gezelligheid in plaats van een work-out. Maar de volgende dag pak ik mijn gezonde gewoontes weer net zo gemakkelijk weer op. Omdat ík dat zelf wil. Ik moet niets van mezelf maar ik weet dat me energieker en fitter voel als ik gezond eet en voldoende beweeg. Ik sta daardoor elke dag weer fris op en ik ben blij met mijn spiegelbeeld. 

En dáárom doe ik het. 

Ik zie veel moeders om me heen strugglen met die oersterke basis voor zichzelf en haar gezin. Het ontwikkelen van gezonde gewoonten is moeilijk vol te houden in een druk leven. Vaak ontbreekt ook de energie om uberhaupt een gezonde stap te nemen. Ze hebben het gevoel dat werken aan je gezondheid ingewikkeld is en heel veel energie kost. Maar het levert juist zoveel meer energie op.

Een gezonde leefstijl is niet ingewikkeld en voor iedereen mogelijk! 

Het is dan ook mijn missie om ambitieuze moeders te activeren goed voor zichzelf te zorgen zodat zij moeitelozer en met volle energie elke dag kunnen genieten van hun drukke bestaan als werkende moeder.

En dit gun ik iedere moederEen basis waar je altijd op kunt terugvallen. Dat ervoor zorgt dat jij je goed blijft voelen onder (bijna) alle omstandigheden en je goed kunt zorgen voor jezelf en je gezin. 

Het meest geweldige aan mijn werk is dat ik moeders zie opbloeien! Ze komen niet meer met moeite de dag door, maar voelen zich energiek en fit. Ze laten zien aan hun kinderen dat goed voor zichzelf zorgen belangrijk en haalbaar is. Het maakt ze trots op zichzelf en ze voelen zich gelukkiger in hun lijf.

Vrouwen laten bloeien, geeft mij zoveel energie. Ik speel geen ‘rol’ meer zoals ik de laatste jaren heb ervaren in loondienst, ik help hen vanuit mijn hart.

Hoe je hier vorm aan geeft is voor iedere moeder anders. Het moet passen bij jouw wensen, jouw gezin en op jouw tempo. 

En dat is precies wat ik voor jou kan betekenen.

Willemiek

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat ik....