Shakshuka
Heerlijke shakshuka met kikkererwten en feta
Calorieen: 695 | vet: 24,5 | Eiwit 27,9 | Koolhydaten 83,7
Ingredienten voor 4 personen:
- 4 eieren
- 200 gram babyspinazie
- 2 blikken a 400 gram kikkererwten.
- 2 blikken a 400 gram tomatenblokjes.
- 10 gr kruidenmix Ras el Hanout
- 2 rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper (pittige eter? Voeg een peper extra toe)
- 2 uien
- 100gr fetakaas
- 2 volkoren baguettes

- Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en hak de uien grof. Halveer de paprika’s, verwijder de kern en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en hak of pers de knoflook fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
- Verhit 1-2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 2-3 min tot de ui glazig is. Voeg de 2 theelepels Ras el Hanout, knoflook en chilipeper naar smaak toe en bak 1 min mee.
- Giet intussen de kikkererwten af in een zeef, spoel schoon met koud water en doe ze dan bij de pan met groenten. Voeg de gehakte tomaten toe, vul 1 blik tot de helft met water en giet het tomatenwater in de pan. Breng de saus op smaakt met zout en peper naar smaak. Kook zo ca. 10 min op middelhoog vuur tot de saus wat is ingedikt.
- Voeg hand voor hand de spinazie aan de saus toe, kook al roerend 1-2 min totdat de blaadjes zijn geslonken. Maak 4 kuiltjes in de shakshuka en breek boven elk kuiltje een ei. Kook de eieren in 5-10min op middellaag vuur in de saus gaar, afhankelijk van hoe zacht of hard je het ei graag hebt.
- Bak intussen de baguettes op een rooster in 8-10min goudbruin in de oven af.
- Verkruimel de kaas boven de shakshuka. Serveer de shakshuka met de baguette.